Tečaji hrvaščine - Speak Up

TEČAJI HRVAŠČINE

Tečaji hrvaščine postajajo vse večja potreba pri poslovnežih, ki sodelujejo s hrvaškimi podjetji in si želijo izboljšati že obstoječe znanje hrvaškega ali srbskega jezika.

Tečaji hrvaščine so namenjeni vsem, ki se želite naučiti bistvenih razlik med hrvaškim in srbskim jezikom, naučiti se lažnih prijateljev*, ki so pogosto prav nerodni in prav tako smešni v komunikaciji ter pridobiti na samozavesti pri izražanju v hrvaškem jeziku.

Kako boste pridobili na samozavesti pri izražanju v hrvaščini? Delamo na vseh komponentah jezika, od abecede do fraz, poslovne komunikacije in pravilne izgovorjave. Poseben poudarek je na razlikah med slovenskim, hrvaškim ter (po potrebi) srbskim jezikom.

*Lažni prijatelji – podobne ali iste besede v različnih jezikih, ki imajo različne pomene. Na primer: SLO: pospremiti – HR: ispratiti; SLO: pospraviti – HR: pospremiti; SLO: krilo (žensko oblačilo) – HR: krilo od aviona ili ptice (prijevod:suknja)

Tečaji hrvaščine in delavnice hrvaškega jezika

 • Glede na vaše potrebe so lahko tečaji hrvaščine 30 in več urni, delavnice pa obsegajo vsaj 10 šolskih ur. Delamo po učbeniku ali skripti pripravljeni samo za vas.
 • Ponujamo vam tečaje hrvaščine za popolne začetnike ter poslovne delavnice, ki so prilagojene vašim potrebam. Delavnice vključujejo poslovno komunikacijo, e-maile, dopise, telefonske fraze, vsakdanje fraze in še veliko več.

Kaj pridobite z obiskom tečaja ali delavnice

Nadgradili boste svoje obstoječe znanje oz. pridobili novo, ki bo aktivirano z natančno pripravljenimi vajami. Majhne skupine omogočajo več individualnega pristopa vsakemu udeležencu.

Ob koncu tečaja boste:

 • bolj učinkovito uporabljali hrvaščino z večjo samozavestjo
 • govorili bolj pravilno in bolj tekoče
 • imeli bogatejši jezikovni zaklad
 • z lahkoto spoznavali nove ljudi
 • bolj razumeli tisto kar slišite in preberete

Vsebina tečajev hrvaščine

Tečaji hrvaščine temeljijo na:

 • Učinkoviti komunikaciji
 • Bogatenju in uporabi besednega zaklada
 • Izboljšanju poslušanja
 • Slovnici in vajah pri izgovorjavi
 • Razvijanju veščin branja in pisanja

Vrsta tečaja

Cena

Za podjetja

Skupina (2-4 udeleženci) 40 eur / šolsko uro. Za tečaje, ki obsegajo več kot 30 ur – 5 % popust

Fizične osebe

Skupina (4-6 udeležencev) 80 eur / mesec. Trajanje tečaja: 30 ali 60 šolskih ur.

Tečaj

od 300€ / 30ur (na osebo / odvisno od prijav)

Delavnica

150 eur / 10 ur (na osebo / gradivo je vključeno v ceno)

Prijave zbiramo do 15. maja. Z delavnicami začnemo v sredo, 18. 5. 2022 ob 17.30. v učilnici ali na daljavo. Prilagodili se bomo željam udeležencev.

LOKACIJA: Na podjetjih, v poslovni enoti Speak Up, individualno ali v dvojicah po Skypu. Skype kontakt: info@speakup.si

Za vse dodatne informacije pokličite na +386 41 986 501 ali nam pošljite povpraševanje na info@speakup.si. Po prejetem sporočilu bomo stopili v stik z vami, vam izdelali cenovno ponudbo in se dogovorili o vseh podrobnostih.

Reference

Na tečaju hrvaščine pri Vanji sploh nisem imela občutka, da sem na tečaju. Ure so bile zanimive, zabavne, polne smeha, glasbe in seveda poučne. Zdaj na vprašanje o počutju nikoli več ne bom odgovorila, da sem trudna. ????

Nika Čermak
strokovna sodelavka za kadre – psihologinja

Vanja Vojvodic je odlična predavateljica, ki resnično upošteva želje strank in prilagaja vsebine tečaja potrebam tečajnikov. V Zavodu Iskriva smo zaposleni obiskovali tečaj hrvaščine, ki je bil zasnovan zelo praktično in prilagojen našim potrebam dela z evropskimi projekti. Vključeval je veliko aktivnega sodelovanja in konverzacije, in pridobljeno znanje redno uporabljamo pri našem delu s hrvaškimi partnerji. Vsem, ki načrtujete učenje hrvaščine, bi Vanjo toplo priporočila!

Urška Dolinar, MBA
Founder and Director

Kontaktirajte nas

Speak Up s.p.
Trdinov trg 14
1234 Mengeš

Telefon: +386 41 986 501
E-pošta: info@speakup.si

  Ime in priimek:*

  Email:*

  Telefonska številka:*

  Zanimam se za:

  Sporočilo:

  Prepišite besedilo s slike:
  captcha